Rekordan broj putnika u maju

14:47 05. 06. 2024. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Kompanija Er Srbija saopštila je danas da je u maju ove godine prevezla 372.638 putnika u redovnom i čarter saobraćaju, što predstavlja rast od 11 odsto u poređenju sa istim mesecom prošle godine.

Kako se navodi, to je najbolji majski rezultat od osnivanja Er Srbije 2013. godine.

Sa aerodroma u Beogradu, Nišu i Kraljevu avio-kompanija je tokom maja realizovala 3.869 letova, što je povećanje od četiri odsto u odnosu na maj 2023. godine.

Direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije Boško Rupić rekao je da je od početka godine do danas prevezeno skoro milion i po putnika na letovima do evropskih i svetskih destinacija u mreži kompanije.

"Posle veoma uspešnog aprila, nastavili smo istim tempom i u maju, kada smo drugi mesec zaredom zabeležili više od 300.000 prevezenih putnika i preko 3.000 realizovanih letova", kazao je Rupić.

Najtraženije destinacije Er Srbije tokom maja bile su Cirih, Pariz, Milano, Amsterdam i Frankfurt u zapadnoj Evropi, kao i Podgorica i Tivat u regionu. Kada je reč o široj evromediteranskoj zoni, najpopularniji letovi bili su do Istanbula, Atine i Larnake. (kraj) vbr/bdr

Share: