Dvojica među najboljima

12:57 27. 06. 2024. FoNet | dep

BUDIMEŠTA - Posle uspešne kvalifikacione faze, koja je održana u svakoj od deset  zemalja učesnica, najbolji bokseri su se tokom protekle nedelje sastali u Miškolcu u Mađarskoj, gde su se borili za prolazak u četvrtfinale takmičenja.

Srpsku zastavu u narednoj, četvrtfinalonoj fazi turnira braniće Veljko Gligorić (u kategoriji do 60 kg) i teškaš Vladan Babić (u kategoriji preko 91 kg).

Najviše plasmana u četvrtfinale obezbedila je Mađrska, pa će tako zemlja domaćin turnira imati devet predstavnika u ovoj fazi takmičenja i jedina koja ima predstavnika u svakoj kategoriji.

Druga etapa Hell Boxing Kings turnira donela je 85 borbi

Dve pobede u tri dana bile su garancija za prolaz u narednu fazu turnira sa milionskim nagradnim fondom, a samo osam boraca u svakoj od četiri težinske kategorije moglo je da prođe dalje i ostane u trci za velike nagrade. Tokom borbi bile su primetne snažne emocije, a zabeleženo je više od 20 teških nokauta (više možete saznati na Instagram nalogu Hell Boxing Kings).

Pet ulaznica za naredno kolo obezbedila je Rumunija, po četiri Slovačka i Azerbejdžan, tri Grčka, a po dve Bugarska i Češka. Hrvatsku će predstavljati teškaš Fran Hodak. Ni jedan predstavnik Bosne I Hercegovine nije uspeo da se plasira u narednu fazu takmičenja.

Mađarska je zadržala stopostotnu uspešnost u kategoriji do 60 kg, gde će nastaviti takmičenje sa četiri predstavnika. Među borcima težinske kategorije do 67 kilograma istakao se Petr Novak.

Talentovani Čeh je prvo teško nokautirao Hristosa Sevastosa iz Grčke, da bi se potom suprotstavio Mađaru Danjiju Danijelu.

Kamran Šahsuvarli je sa lakoćom opravdao ulogu favorita. Osvajač bronzane medalje na Letnjim olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru biće jedan od četiri predstavnika Azerbejdžana u trećoj etapi turnira.

Revolucionarni projekat Hell Boxing Kings nastaviće se događajem krajem godine, a još atraktivnijim učiniće ga mečevi poznatih ličnosti, koje će izaći iz svoje zone komfora i testirati svoje kvalitete u ringu.

Na završnoj ceremoniji, čiji je ambasador legendarni svetski šampion Roj Džons Džunior, biće proglašena četiri pobednika. Pored toga što će svaki od njih poneti kući 100.000 dolara i zavladati bokserskom Ligom šampiona, postoji mogućnost sponzorstva od strane brenda HELL. (kraj) bdr

Share: