Paola Papanikolau nova direktorka

12:29 03. 07. 2024. FoNet | Desk

BEOGRAD - Paola Papanikolau (Paola Papanicolaou) imenovana je za novu direktorku Divizije međunarodnih banaka članica (ISBD) grupe Intesa Sanpaolo, u čijem sastavu posluje Banca Intesa.

Papanikolau će na ovoj poziciji zameniti Marka Elia Rotinjia (Marco Elio Rottigni), koji je preuzeo funkciju generalnog direktora udruženja italijanskih banaka ABI.

Paola Papanikolau dolazi na novu poziciju sa funkcije zamenice direktora ISBD, zahvaljujući kojoj je stekla veliku ekspertizu u ključnim kompanijama grupe i iskustvo na planu tehnoloških inovacija.

Papanikolau se pridružila grupi 2015. godine, a njeno imenovanje na čelo ISBD govori u prilog posvećenosti Intesa Sanpaolo prepoznavanju i pomovisanju vrhunskog upravljačkog talenta u svojim redovima.

Intesa Sanpaolo je takođe osnovala radnu grupu koja će promovisati sinergije između njenih divizija i pomoći ISBD članicama da iskoriste najbolje prakse Banca dei Territori – divizije zadužene za poslovanje sa građanima, malim i srednjim preduzećima i neprofitnim organizacijama, i IMI divizije za korporativno i investiciono bankarstvo.

Osim toga, saradnja u oblasti upravljanja imovinom će biti dodatno ojačana, kao i digitalni i tehnološki razvoj banaka članica sa ciljem unapređenja poslovanja u zemljama u kojima je grupa prisutna. 

ISBD značajno doprinosi profitabilnosti Intesa Sanpaolo, a u prvom kvartalu 2024. godine učestvovala je u neto dobiti grupe sa gotovo 14 odsto.

Divizija posluje na tri kontinenta putem poslovnih banaka u 12 zemalja Centralne i Istočne Evrope i u Egiptu, kao i kompanije za upravljanje imovinom u Kini. Ova razvijena mreža ima 7,2 miliona klijenata, gotovo 900 ekspozitura i oko 21.000 zaposlenih. (kraj) dep/dj

Share: