Stvaranje budućnosti

13:51 11. 07. 2024. FoNet | Desk

BEOGRAD - U osvrtu na svetske trendove i aktuelnosti, biznismen Bogoljub Karić istakao je Saudijsku Arabiju kao zemlju budućnosti. Prema njegovim rečima, Saudijska Arabija je postala pravi raj za kreativne ljude i vizionare, zahvaljujući liderskim sposobnostima princa Muhameda bin Salmana.

Karić prepoznaje i ističe ogroman potencijal koji Saudijska Arabija nudi, i na to ukazuje iz svog ličnog iskustva, kao lider najveće poslovne grupacije sa ovih prostora – BK grupe, koja se već 50 godina izdvaja po inovacijama. Saudijska Arabije postaje novi svetski centar za kreativne i inovativne projekte koji imaju za cilj da naprave revoluciju u načinu života i rada.

Saudijska Arabija je pokrenula nekoliko mega projekata koji privlače pažnju širom sveta.

Jedan od najimpresivnijih je Pangeos, plutajući grad u obliku kornjače, koji će moći da primi do 60.000 ljudi.

Ovaj grad će uključivati tržne centre, vrtove na krovovima, odmarališta i međunarodne heliodrome, a pokretaće se obnovljivom energijom, što ga čini održivim i inovativnim projektom.

The Line je neverovatan urbani projekat unutar NEOM-a, futurističkog grada koji ima za cilj da redefiniše održivi život.

Ovaj urbani razvoj grada koji će se protezati u liniji od 170 kilometara će u potpunosti raditi na obnovljivoj energiji, pružajući dom za devet miliona stanovnika.

The Mukaab u Rijadu biće 400 metara visok, širok i dugačak kubni objekat koji će postati ikoničan znak Saudijske Arabije i novo svetsko čudo arhitekture. Ovaj projekat će uključiti najsavremeniju digitalnu i virtuelnu tehnologiju, sa futurističkim dizajnom.

Six Flags Qiddiya će biti najveći tematizovani Six Flags park na svetu. Sa raznim rekordnim vožnjama, uključujući najbrži, najviši i najduži tobogan na svetu, ovaj park će biti deo Qiddiya projekta koji ima za cilj da transformiše Rijad u globalni centar zabave, a prostor parka će biti višestruko veći i od najvećeg Diznilenda.

Trojena će redefinisati planinski turizam sa svojim celogodišnjim skijaškim selom i luksuznim smeštajem. Sa šest različitih distrikta, ponudiće raznolike aktivnosti i iskustva.

The Red Sea Project će uspostaviti luksuznu turističku destinaciju duž zapadne obale Saudijske Arabije. Sa 28.000 kvadratnih kilometara, uključivaće 90 letovališta i 50 hotela, fokusirajući se na održivost i očuvanje životne sredine. Ovaj projekat već nazivaju Maldivi u Crvenom moru.

Ad-Diriyah će transformisati drevni grad u premijernu kulturnu i istorijsku destinaciju, sa luksuznim hotelima, muzejima i kulturnim paviljonima.

Princ Muhamed bin Salman odigrao je ključnu ulogu u razvoju Saudijske Arabije.

Njegova inicijativa Saudi Vision 2030 ima za cilj da diverzifikuje ekonomiju zemlje i smanji zavisnost od nafte. Pod njegovim vođstvom, Saudijska Arabija je postala svetski lider u ulaganjima u tehnologiju, održivost i inovacije.

Saudijska Arabija ima ambiciozne planove za razvoj i nakon 2030. godine. Projekti kao što su The Red Sea Project, koji će obuhvatiti više od 90 ostrva sa prirodnim lepotama i održivim turističkim razvojem, i Trojena, planinski resort sa celogodišnjim skijanjem i luksuznim hotelima, samo su deo budućih investicija koje će transformisati region.

Gruba procena ulaganja nakon 2030. godine je više od neverovatna tri triliona dolara.

Bogoljub Karić ističe da Saudijska Arabija, sa svojim vizionarskim projektima i liderstvom princa Muhameda bin Salmana, predstavlja zemlju budućnosti gde se ideje rađaju i realizuju.

Sa svojim iskustvom i inovacijama, BK grupa vidi ogromne prilike u ovoj zemlji, verujući da će Saudijska Arabija postati jedan od najrazvijenijih i tehnološki najnaprednijih regiona na svetu.

Karić, kao jedan od najuglednijih biznismena sa ovih prostora, nije samo prepoznao potencijal Saudijske Arabije, već i aktivno doprinosi njenom razvoju kroz svoje projekte.

Njegova posvećenost inovacijama i želja da unapredi svet oko sebe čine ga liderom koji inspiriše mnoge.

Zahvaljujući svom vizionarstvu i iskustvu, Karić je postao sinonim za uspeh i inovativnost, a njegov rad u Saudijskoj Arabiji samo potvrđuje njegovu sposobnost da prepozna i iskoristi prave prilike za rast i razvoj.

Statistike podržavaju Karićeve tvrdnje. Saudijska Arabija planira da investira preko 500 milijardi dolara u različite projekte u okviru projekta Saudi Vision 2030.

Očekuje se da će do 2030. godine ovaj projekat stvoriti preko 1,6 miliona novih radnih mesta i povećati doprinos privatnog sektora BDP-u sa 40% na 65%.

Ovi impresivni podaci pokazuju koliko ozbiljno Saudijska Arabija pristupa svom ekonomskom razvoju i diversifikaciji. Sa podrškom lidera kao što je princ Muhamed bin Salman i vizionarima poput Bogoljuba Karića, budućnost ove zemlje je svetla i obećavajuća.

Bogoljub Karić se posebno zahvalio svojoj milionskoj publici na društvenim mrežama Instagram (https://www.instagram.com/bogoljubkaric) i Fejsbuk (https://www.facebook.com/bogoljubjkaric) sa kojom deli svoje ideje, savete i iskustvo.

Istakao je da je na nagovor publike i započeo sa aktivnostima na društvenim mrežama, dok danas njegovi snimci imaju desetine miliona pregleda - kao što je nekada BK televizija bila svojevrsna škola za celu porodicu, gde su sve generacije mogle da pronađu kvalitetne i edukativne sadržaje, tako gospodin Karić i danas nastavlja da stvara kvalitetan i aktuelan sadržaj iz kog publika može mnogo da nauči.

Bogoljub Karić je još u vreme SFRJ, zajedno sa braćom i sestrom, vizionarski osnovao prvu privatnu kompaniju u komunističkom bloku zemalja.

Danas je jedna od najvećih poslovnih grupa sa ovih prostora.

Smatra se reformatorom u sferi biznisa, ne samo u vreme SFRJ, već i Sovjetskog Saveza i Kine.

Porodičan je čovek i filantrop. Na društvenim mrežama daje poslovne savete i deli iskustvo iz više od pola veka bavljenja biznisom.  (kraj) dep

Share: