Nova priznanja za banku

13:54 19. 07. 2024. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Banka Intesa, članica internacionalne bankarske grupacije Intesa Sanpaolo, saopštila je danas da je osvojila tri priznanja međunarodnog finansijskog časopisa "Euromoney" u 2024. godini i to za najbolju banku u Srbiji, najbolju banku za poslovanje sa privredom, kao i za najbolju banku na planu primene ESG standarda.

U okviru tradicionalnog godišnjeg izbora "Nagrade za izvrsnost", stručni žiri časopisa, koji čine urednici, novinari i ekonomski istraživači, odabrao je najuspešnije banke u više od sto zemalja širom sveta na osnovu niza parametara, uključujući finansijske rezultate, razvoj poslovanja i transformaciju biznisa, nove proizvode i usluge, digitalna rešenja i tehnologije, kao i integrisanje ESG načela.

"Osvojiti čak tri priznanja časopisa 'Euromoney' u jednoj godini vidim ne samo kao potvrdu uspešne realizacije strateških poslovnih prioriteta, već i snažnog uticaja koji imamo na privredu, građane i ukupnu zajednicu", izjavio je predsednik Izvršnog odbora Banke Intesa Darko Popović. (kraj) vem/ivt/dj

Share: