Energetski efikasni uređaji

14:26 30. 07. 2024. FoNet | Desk

BEOGRAD - Mali uređaji mogu imati ogroman uticaj na ukupnu potrošnju energije u vašem domu. Prosečno domaćinstvo sa tri ili četiri člana godišnje potroši oko 1.800 kWh električne energije, bez grejanja i klimatizacije.

Kada planirate kako da smanjite potrošnju, krenite od malih aparata. Iako su možda neupadljivi, pametni aparati, energetski efikasne lampe i drugi sitni uređaji mogu vam pomoći da postignete veliku uštedu. Kao renomirani brend u oblasti kućnih aparata, Gorenje olakšava svakodnevni život svojih kupaca nudeći moderne, inovativne i pouzdane aparate koji pojednostavljuju kućne poslove i obaveze.

Mali kućni aparati kao alternative redovnim, rutinskim izborima mogu zaista pomoći domaćinstvima da maksimalno uštede energiju i time minimiziraju troškove. Gorenje friteza na vruć vazduh je odličan primer tehnologije koja štedi energiju. Bez potrebe za prethodnim zagrevanjem, troši manje energije i predstavlja zdraviju zamenu tradicionalnim metodama prženja. Umesto upotrebe nekoliko šerpi ili tiganja i zagrevanja više grejnih površina na šporetu, Multicooker omogućava pripremu sve hrane odjednom, značajno smanjujući vreme i energiju potrebnu za pripremu obroka.

Još jedno veoma praktično i efikasno rešenje je Gorenje prenosivi indukcioni šporet, koji zauzima minimalno prostora, ali se odmah zagreva, smanjujući vreme potrebno za pripremu obroka, kao i potrošnju električne energije. Iako zvuči neverovatno, električno kuvalo je jedan od energetski najefikasnijih uređaja za kuću, jer oko 80 odsto toplote koju potroši koristi za zagrevanje vode. U zavisnosti od modela, može se koristiti i za zagrevanje drugih tečnosti, kao što su mleko, čaj i kafa, tako da svaki član porodice može uživati u svom omiljenom toplom napitku u najkraćem roku.

Zato, uz malo pažnje na detalje i prave aparate, možete svakodnevno štedeti energiju i novac i učiniti vaš život lakšim, efikasnijim i održivijim. Posetite Gorenje vebsajt ili najbliži Hisense / Gorenje Studio i nabavite svoje energetski efikasne uređaje već danas. (kraj) dep/mk

Share: