Srebrna medalja za Direct Mediju

11:47 09. 08. 2024. FoNet | Desk

BEOGRAD - Dajrekt medija junajted solušns dobila je i ove godine srebrnu medalju za ispunjenje standarda u oblasti ESG poslovanja od EcoVadis, međunarodne agencije koja daje ocene o kvalitetu upravljanja u skladu s konceptima održivog razvoja u oblastima životne sredine, društvene odgovornosti i korporativnog upravljanja, saopštila je kompanija.

Kako se navodi, Dajrekt medija je tako ušla u top 15 odsto kompanija koje je to nezavisno telo ocenjivalo u prethodnih 12 meseci i stala rame uz rame sa najcenjenijim svetskim kompanijama.

EcoVadis je međunarodni Institut sa sedištem u Francuskoj koji nudi pouzdano ocenjivanje u oblasti društvene odgovornosti. Ocenjivanje se obavlja u četiri segmenta: životna sredina, ljudska prava i prava radnika, etika i održivost.

Institut je kreirao globalnu mrežu od više od 130.000 kompanija koje procenjuje širom sveta i visoko je poštovan.

To temeljno i obimno procenjivanje uzima u obzir veliki broj stavki, od standardniih poput korišćenja energetski efikasne rasvete, reciklaže, održivog snabdevanja, emisije štetnih gasova na svim nivoima, do poštovanja etičkih principa i prava zaposlenih.

Redovna procena zadovoljstva zaposlenih, edukacija zaposlenih iz bezbednosti i zdravlja na radu, negovanje rodne ravnopravnosti, takođe je ono što je Dajrekt medija morala da pokaže i dokaže, dodaje se u saopštenju.

Dajrekt medija je kao deo sistema Junajted medije i u skladu sa strategijom Junajted grupe posvećena strateškoj odluci o poštovanju principa ESG u poslovanju, što je i jedan od osnovnih pilara poslovanja cele Junajted grupe. (kraj) vbr/dj

Share: