Љубав žurka 24. avgusta

12:34 23. 08. 2024. FoNet | Desk

BEOGRAD - Љубав žurka, poznata publici po dobroj zabavi i sjajnim muzičkim nastupima, održaće se 24. avgusta u Luci Beograd. Ove godine Љубав pored humanitarnog karaktera, uvela je i ekološki aspekt, koji sada proširuje saradnjom sa projektom „Svaka limenka se računa“, najavili su organizatori manifestacije.

Publika će imati priliku da uživa u nastupima poznatih imena regionalne i domaće muzičke scene među kojima su Bojana Vunturišević, Dolores, Iron, Ida Prester & Lollobrigida, Koi Koi, Little Lu, Luton & Šćepa, Mene, Mihajlo, M.U.T.O.R, Oysha i Phillie P.

Kako biste obezbedili svoje mesto na Љубав festivalu potrebno je da se prijavite na sajtu ljubav.shop, a zatim pošaljete tri humanitarna SMS-a, sa sadržajem 200 na broj 2844, čime direktno pomažete onima kojima je pomoć neophodna – donirate za Crkvene narodne kuhinje.

Dokaz o poslatim humanitarnim porukama pokazujete na ulazu umesto karte za festival.

Љубав već godinama kroz svoj rad propagira ljubav prema muzici, pravim vrednostima i druženju, a ove godine stavlja akcenat i na ljubav prema prirodi i zaštiti životne sredine. Iz želje za ekološkim osvešćivanjem što većeg broja svoje publike, organizatori su pokrenuli reciklažnu akciju u saradnji sa projektom “Svaka limenka se računa” i kompanijom Ball Corporation.

Posetioci će moći da odlože iskorišćene aluminijumske limenke za piće kod promoterki sa rančevima. Takođe, na više punktova biće postavljene kante, a sva sakupljena ambalaža biće poslata na reciklažu. Na licu mesta street umetnici oslikavaće Pixelatu, svojevrsno slikarsko platno napravljeno od limenki, čime će se prisutni inspirisati i motivisati na pravilno odlaganje otpada.

“Iskorišćena aluminijumska ambalaža je resurs, jer može da se reciklira 100%, neograničen broj puta sa minimalnim gubicima i zato je veoma važno da se pravilno odloži kako ne bi završila na deponiji ili u prirodi, već kako bi se koristila iznova i time smanjilo zagađenje planete Zemlje“, poručio je Nemanja Marjanović ispred projekta „Svaka limenka se računa“.

“Љубав žurka zbog velikog interesovanja ovog leta postaje Љубав festival. Do sada su naši događaji, koji se održavaju 4 puta tokom leta, uglavnom bili zatvorenog tipa zbog kapaciteta prostora na kojima smo ih organizovali. Međutim naša publika ne samo da redovno posećuje naše žurke, već taj broj iz godine u godinu raste”,  izjavili su organizatori i pojasnili “ono što publika može da očekuje na Љубав festivalu jeste proširen muzički program, 3 bine, aktivnosti za decu, craft zonu i još mnogo toga. Želimo da naglasimo da su naši događaji od samog početka humanitarnog karaktera. Oduvek smo prikupljali sredstva za one kojima je pomoć potrebna, a od prethodne sezone to su i Crkvene narodne kuhinje”, izjavili su organizatori.

“Dok su Љубав događaji bili manjeg obima, koristili smo isključivo staklene ambalaže, međutim kako je broj naših posetilaca rastao, prešli smo na limenke. Želja nam je da smanjimo količinu otpada nakon događaja, pa smo rešili da na ovaj način doprinesemo očuvanju životne sredine.  Vidimo se na Љубав festivalu 24.08. u Luci Beograd!”, izjavili su organizatori i pozvali publiku da im se pridruži. (kraj) dep/dj

Share: