Konferencija Srbija - Kina

15:38 11. 09. 2024. FoNet | Desk

BEOGRAD - Na predstojećoj konferenciji „Srbija-Kina: Konferencija o razvoju vejp industrije“ koja će se održati u Beogradu, po prvi put će se okupiti predstavnici Stručnog komiteta za elektronske cigarete pri Kineskoj elektronskoj privrednoj komori (ECCC) i predstavnici srpske vejp industrije, sa ciljem unapređenja ekonomske saradnje između Kine i Srbije u sektoru vejp proizvoda.

Ovo će biti prva zvanična poseta delegacije ECCC-a Srbiji, sa ciljem boljeg razumevanja lokalnog tržišta i istraživanja mogućnosti za buduću saradnju. Razmatraće se prilike i izazovi u ovoj industriji, sa posebnim fokusom na inicijative koje bi mogle doprineti razvoju vejp sektora u Srbiji i jačanju trgovinskih veza sa Kinom.

„Razvijanje vejp poslovanja u Srbiji ne samo da može pomoći članicama ECCC-a da istraže veća međunarodna tržišta, već i da postepeno rešavaju postojeće probleme kao što su izvozne prepreke uspostavljene radi zaštite lokalne privrede“, izjavio je Weinuo Ao, generalni sekretar Stručnog komiteta za elektronske cigarete pri Kineskoj elektronskoj privrednoj komori (ECCC). (kraj) dep/dj

Share: