“Gem za dostojanstvo”

15:16 23. 09. 2024. FoNet | Desk

BEOGRAD - Uspešno održan humanitarni turnir “Gem za dostojanstvo” -  sva prikupljena sredstva su namenjena za podršku pacijentima obolelim od raka i deci od teških i neizlečivih bolesti

Na terenima Teniske akademije Tipsarević i uz podršku Teniskog saveza Srbije ovog vikenda održan je deveti po redu BELhospice humanitarni teniski turnir „Gem za dostojanstvo“, koji je još jednom dokazao da sport može biti pokretač humanosti.

Ovaj značajan sportski događaj okupio je brojne kompanije, sponzore i humane pojedince uz čak 56 takmičara u različitim konkurencijama, a sve u cilju podrške palijativnom zbrinjavanju pacijenata obolelih od raka, kao i dece sa dijagnozama neizlečivih bolesti.

Zahvaljujući njihovoj velikodušnosti, prikupljeno je 530.000 dinara, koji će biti namenjeni unapređenju besplatnih usluga koje BELhospice pruža svojim korisnicima.

Atmosfera je bila ispunjena takmičarskim duhom i solidarnosti, a veliki broj učesnika pružio je podršku ovoj plemenitoj misiji. ž

U muškoj konkurenciji titulu šampiona ponosno je poneo Zlatko Mehmedbegović, dok je Marko Petijević zauzeo drugo mesto. U ženskoj konkurenciji, trijumfovala je Jelena Mikavica, a Mirjana Đekić je zauzela drugo mesto.

Prvi put održana je i konkurencija dublova, a trijumfovali su parovi: Iva Čičarević i Jelena Mikavica u ženskoj konkurenciji i, a u muškoj konkurenciji Vladimir Milanović i Marko Vukalović.

BELhospice centar uputio je zahvalnost svim sponzorima, kompanijama, donatorima, pojedincima, volonterima i zaposlenima, koji su svojim doprinosom omogućili da ovaj događaj bude ne samo sportski uspešan, već i humanitarno značajan, a čiji je trud bio ključan za organizaciju ovog događaja.

Uz zajedničke napore svih učesnika, BELhospice nastavlja svoju misiju pružanja besplatne i visokokvalitetne palijativne nege onima kojima je najpotrebnija. (kraj) dep/dj

Share: