Nova akademska godina na Alfa BK Univerzitetu

14:52 01. 10. 2024. FoNet | Desk

BEOGRAD - Svečano je obeležen početak nove akademske godine na Alfa BK Univerzitetu, simbolizujući još jedan trijumf znanja i uspeha.

Prvog oktobra 2024. godine, u amfiteatru u veličanstvenom zdanju u srcu Novog Beograda, okupili su se studenti, profesori i gosti kako bi proslavili ovaj važan trenutak. Alfa BK Univerzitet, koji više od tri decenije predvodi privatno obrazovanje u Srbiji, ponovo je dokazao da je nesumnjivo na čelu akademske elite.

Rektor Univerziteta, prof. dr Jovan Veselinović, obratio se prisutnima ističući značaj ovog novog početka: „Velika mi je čast i zadovoljstvo da vas pozdravim ispred Alfa BK Univerziteta i poželim vam dobrodošlicu na svečani prijem 31. generacije brucoša. Danas primamo novu generaciju studenata koji će postati deo bogate akademske tradicije našeg Univerziteta”. On je istakao da je Alfa BK Univerzitet, kao prvi privatni univerzitet na ovim prostorima, tokom tri decenije svog postojanja izgradio mrežu od preko 30.000 diplomiranih stručnjaka – menadžera, diplomata, ekonomista, poliglota i inženjera, koji su znanja stekli upravo ovde. „Naš Univerzitet nije samo mesto učenja, već je i rasadnik ideja, vizije i budućih lidera”, naglasio je rektor, podsetivši na ugled koji ova obrazovna ustanova uživa u Srbiji i šire.

Ovaj uspeh ne bi bio moguć bez vizije i podrške porodice Karić, koja je svojim predanim radom postavila temelje Univerziteta i omogućila njegov kontinuirani razvoj.

Svečanost je svojim inspirativnim govorom dodatno uveličala gospođa Milanka Karić, osnivač Univerziteta Braća Karić i počasna predsednica Fondacije Braća Karić.

„Posvećenost obrazovanju i razvoju mladih stručnjaka jeste temelj našeg Univerziteta, a mi smo tu da obezbedimo najviše standarde obrazovanja”, istakla je Milanka Karić, pozivajući studente da iskoriste sve mogućnosti koje im Univerzitet pruža i podsetila je na same početke i prve korake u privatnom visokom obrazovanju pre više od tri decenije.

„Vizija Bogoljuba Karića, mog supruga i osnivača Alfa BK Univerziteta, rođena je u pre više od trideset godina, kada niko nije razmišljao o privatnom obrazovanju.

On je želeo da omogući svim studentima koji nisu imali novca da studiraju i inostranstvu – da dobiju vrhunsko privatno obrazovanje u svojoj zemlji.

To je bio korak ispred vremena, i evo i danas vidimo da je to bila prava vizija puta kojim treba da idemo”, istakla je gospođa Milanka Karić.

Okupljenima se obratio i predsednik Studentskog parlamenta Alfa BK Univerziteta Teodor Vukelić, koji je pozdravio kolege i poželeo im svu sreću u novoj akademskoj godini. Na svečanoj ceremoniji prisustvovali su i dekani i profesori pet fakulteta Univerziteta, koji su spremni da svojim studentima ponude najbolju podršku u ostvarivanju njihovih akademskih ciljeva.

Sa najboljim programima i jasnom vizijom, Alfa BK Univerzitet nastavlja da inspiriše i oblikuje budućnost generacija koje će svojim znanjem i sposobnostima menjati svet. Budi ti tamo gde su najbolji – upiši Alfa BK Univerzitet.

Posetite zvaničnu internet prezentaciju na adresi alfa.edu.rs i saznajte zašto je to najbolji izbor za vašu budućnost. (kraj) dep/dj

Share: