Konkurs za mobilne aplikacije

12:10 15. 10. 2024. FoNet | Andrijana Milaćević Vukosavljević

BEOGRAD - Telekom Srbija pokrenuo je 14. ciklus "mts app" konkursa koji daje priliku srednjoškolcima iz specijalizovanih odeljenja za matematiku, informatiku i računarstvo da osmisle i razviju mobilne aplikacije sa praktičnim i društveno korisnim rešenjima, saopštila je danas kompanija.

Učenici imaju mogućnost da se organizuju u timove i uz podršku svojih profesora i tokom dva meseca rade na programiranju aplikacija koje imaju za cilj da unaprede život u zajednici i olakšaju komunikaciju.

U tom procesu, kako je saopšteno, učenici dodatno razvijaju svoje znanje i sposobnosti i unapređuju rad u timu, a na raspolaganju imaju i podršku zaposlenih u Telekomu Srbija.

Pošto se konkurs istovremeno realizuje i u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, u organizaciji m:tel BiH i m:tel CG, pobednički timovi iz sve tri zemlje na narednom nivou takmičenja sastaće se u regionalnom "app izazovu" u konkurenciji za glavnu i specijalnu nagradu za inovativnost.

Dodatni podsticaj za učenike su vredne nagrade, kao i poseta nekoj od prestižnih evropskih konferencija na temu savremenih tehnologija, digitalnih komunikacija i dizajna.

Prijave timova i ideja otvorene su do 27. novembra, dok je rok za predaju gotovih aplikacija 29. januar 2025. godine.

Do sada je na "mts app" konkursima 213 timova predstavilo 220 mobilnih aplikacija, što je značajan doprinos programa “Pokrećemo pokretače", u razvoju digitalnih veština mladih. (kraj) vem/am/mk

Share: