A1 najbrža mobilna mreža u Srbiji

14:44 15. 10. 2024. FoNet | Desk

BEOGRAD - Četvrtu godinu zaredom, A1 Srbija je najbrža mobilna mreža u Srbiji, sa Speed Score™ ocenom od 79,01 na uređajima sa modernim čipsetom, što je čak 27,89% više od konkurencije, prema najnovijim podacima Ookla®, tvorca Speedtest® i globalnog lidera u analizi povezanosti.

Ovaj rezultat, koji je za 3,73 poena bolji u odnosu na prethodnu godinu, postignut je na osnovu više od 268.000 testova koje su inicirali korisnici svih mobilnih operatora u Srbiji tokom drugog i trećeg kvartala.

Dostignuće je rezultat dugoročne posvećenosti A1 Srbija unapređenju kvaliteta mreže i usluga. Danas kompanija povezuje korisnike pomoću više od 2.620 baznih stanica širom Srbije, pokrivajući 98% populacije.

„Neverovatno smo ponosni što smo četvrtu godinu zaredom prepoznati kao najbrža mreža u Srbiji. Ova nagrada odražava našu nepokolebljivu posvećenost pružanju visoke brzine i pouzdanosti našim korisnicima. Kako nastavljamo put ka tome da postanemo konvergentni operator, ovo priznanje dodatno potvrđuje osnovu koju gradimo – besprekorno kombinovanje brzine sa najvišim kvalitetom usluga. Sa predstojećom aukcijom za 5G frekvencije, spremni smo za uvođenje ove tehnologije, osiguravajući da naši korisnici uživaju u prednostima nove generacije povezanosti. Naša posvećenost fiksnim i mobilnim mrežama, uključujući budućnost 5G, garantuje vrhunske performanse na svim platformama, omogućavajući našim korisnicima da napreduju u današnjem i sutrašnjem digitalnom svetu.“ – izjavio je glavni direktor za tehniku A1 Srbija Nenad Zeljković.

Speedtest nagrade za najbrže operatore se dodeljuju posle detaljne analize testova koje su inicirali korisnici pomoću Speedtest-a, koristeći Speed Score koji uzima u obzir brzinu preuzimanja i otpremanja podataka kako bi rangirao performanse mreže.

„Ova prestižna nagrada se dodeljuje mobilnim operatorima koji demonstriraju izuzetnu brzinu i performanse u poređenju sa drugim glavnim mobilnim mrežama na tržištu. Oduševljeni smo što možemo da čestitamo A1 Srbija na ovom dostignuću, koje je rezultat njihove nepokolebljive posvećenosti pružanju vrhunskog iskustva mreže svojim korisnicima“ – izjavio je predsednik i izvršni direktor Ookla, divizije kompanije Ziff Davis Stiven Baj.

Testovi korišćeni za izračunavanje Speed Score-a dolaze isključivo sa „modernih uređaja“, odnosno uređaja koji su sposobni da se povežu na najbrže dostupne tehnologije na tržištu. (kraj) dep/dj

Share: