Bosnić posetio Ziđin

18:55 19. 10. 2024. FoNet/saopštenje

BOR - Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Srbije Milan Bosnić posetio je na Sajmu zapošljavanja u Boru štandove 30 poslodavaca koji su ove godine ponudili 330 radnih mesta, među kojima je i ovog puta najveće interesovanje nezaposlenih bilo je za rad u Ziđinovim rudarskim kompanijama, posebno u kompaniji Srbija Ziđin Majning, koja je za pet godina rada višestuko povećala broj zaposlenih, istiće se u današnjem saopštenju.

Kompanija Srbija Ziđin Majning dobitnik je nagrade Privredne komore Srbije za poslovni uspeh i internacionalnog priznanja jedne od 100 najuspešnijih kompanija jugoistočne Evrope u 2023. godini.

Prema saopštenju, planovi ove rudarske kompanije su nove investicije, koje osim širenja rudarskih poslova, podrazumevaju i potrebu za zapošljavanjem novih radnika, što je i bila tema sastanka dveju delegacija.

Generalni direktor kompanije Srbija Ziđin Majning Su Jongding, govoreći o značaju projekta Čukaru Peki, istakao je da sa širenjem rudnika, rastu i potrebe za novom radnom snagom.

 " Za pet godina postojanja, Srbija Ziđin Majning je povećala broj zaposlenih sa manje od stotinu na 1.300. Sa daljim razvojem kompanije, naše potrebe za radnicima će se i dalje rasti" najavio je Su Jongding.

On je naglasio da je plan obeju Ziđinovih kompanija, koje posluju u Boru, da dostignu do 2028. godine proizvodnju od 400.000 tona bakra i na taj način postanu najveći proizvođač bakra u Evropi.

Bosnić je poručio da je Nacionalna služba za zapošljavanje na raspolaganju svim poslovnim subjektima, posebno strateškim partnerima kao što je Ziđin, koji su izuzetno važni za život ovog regiona. 

On očekuje dalju uspešne saradnju sa kompanijom koja će doprineti obezbeđivanju novih radnih mesta, ali i kvalitetnoj ponudi poslova.

Kako se navodi u saopštenju, Bosnić je „prijatno iznenađen rudnikom Čukaru Peki i uslovima koje kompanija nudi zaposlenima“.

„Pozdravio je najsavremeniji način obuke radnika kako bi se povećala bezbednost na radu, a sam se i oprobao u simulaciji vožnje bumera u novotvorenom trening centru koji služi za obučavanje zaposlenih i organizaciju takmičenja“, piše u saopštenju.

Direktorka Nacionale službe za zapošljavanje u Boru, Lidija Načić koja je i narodni poslanik u Skupštini  Srbije naglasila je veliki doprinos obeju Ziđinovih kompanija smanjenju nezaposlenosti u Boru i istočnoj Srbiji, kao i povećanju standarda građana. 

Prema saopštenju„ „ona je pozvala kolege poslanike da posete rudnik Čukaru Peki i uvere se u ekološka dostignuća rudarske industrije i tehnologiju koja se tu primenjuje“.

Zamenik direktora Službe za ljudske resurse Šu Čao naglasio je da se kompanija trudi da zaposlenima obezbedi najbolje moguće radni uslovi, kroz značajna ulaganja u moderne tehnologije i opremu, kao i u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

Ističući da je fokus kompanije na stimulisanju najboljih među zaposlenima kroz različite nagrade i bonuse, ali i da se velika pažnja posvećuje profesionalnom razvoju i obuci zaposlenih, on je podsetio da je u avgustu ozvoren Centar za obuke. 

„Kada je reč o daljim planovima, naša kompanija će zbog proširenja posla i dalje imati potrebu za kvalitetnom radnom snagom i saradnja sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, kao i obrazovnim institucijama u Boru i ostalim gradovima Srbije, biće od ključnog značaja“, naglasio je Šu Čao.

„Mi ćemo i dalje ostati posvećeni zelenom rudarstvu, bezbednosti i zaštiti životne sredine i naše potrebe za radnicima prvenstveno se tiču zapošljavanja stručnih kadrova u ovim, ali naravno i u drugim oblastima“, rekao je Šu Čao. (kraj) dep

 

Share: