Od septembra samostalno

09:59 05. 08. 2020. FoNet | Velimir Ilić

Beograd - Pokret Dveri ne može biti deo novog političkog saveza opozicije ako u njegovom programu na prvom mestu nije očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, poručio je danas potpredsednik Dveri Ivan Kostić i, komentarišući vest o stvaranju Udružene opozicije Srbije, od septembra najavio samostalnu politiku Dveri.

"Mi smo ušli u Savez za Srbiju zato što je on počivao na 30 programskih tačaka, među kojima su mnoge uvrštene iz našeg programa. Za nas su posebno bile važne dve tačke posvećene Kosovu i Metohiji u kojima se jasno naglašavalo poštovanje Ustava Srbije i Rezolucije 12 44 SB UN, kao i nepristajanje na bilo kakvo priznanje lažne države Kosovo i referendum na tu temu", saopštio je pokret Dveri, prenoseći Kosotićevu izjavu.

Pošto formiranjem Udružene opozicije Srbije prestaje da postoji Savez za Srbiju i više ne važi pomenutih 30 tačaka, Predsedništvo Dveri je donelo odluku da ne budemo deo tog novog opozicionog saveza i da svoju dalju političku aktivnost nastavimo nezavisno, naveo je Kostić. (kraj) vip

 
 
Share: