Nepotreban stadion

17:26 23. 08. 2020. FoNet

BEOGRAD - Ideja da se gradi nacionalni stadion u momentu kad u glavnom gradu pola ljudi nema kanalizaciju, zdravstvo je na izdisaju zbog koronavirusa i izostanka ulaganja u ljude, opremu i objekte, obrazovanje dece isključivo pada na teret roditelja, a privreda umire, najbolje oslikava karakter rasipničke vlasti, saopštila je Inicijativa Ne davimo Beograd.

U saopštenju Inicijative se predlaže da budući nacionalni stadion ponese ime "najzaslužnijeg za katastrofalno stanje u našoj zemlji, predsednika Aleksandra Vučića".

Inicijativa Ne davimo Beograd se oštro protivi razbacivanju nekoliko stotina miliona evra "na pokušaj vladajuće klike da izgradnjom očigledno nepotrebnog objekta predstavi budućeg diktatora kao mesiju, koji gladnom narodu na kraju daje samo hleba i igara".

Ocenjuje se da je najava ulaganja ogromnih sredstava u izgradnju novog stadiona licemerni potez vladajuće Srpske naredne stranke, u trenutku kada je zdravstveni sistem ugrožen usled zapostavljanja ljudi, opreme i objekata i dodatnim pritiskom izazvanim pandemijom koronavirusa, a početak školske godine pod velikim znakom pitanja. (kraj) dep

Share: