Unapređenje vojne saradnje

20:31 24. 08. 2020. FoNet

BEOGRAD - Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović danas se, tokom posete Rusiji, susreo sa načelnikom Generalštaba Oružanih snaga Ruske Federacije generalom armije Valerijem Vasiljevičem Gerasimovim kome je zahvalio na sveobuhvatnoj podršci koju Rusija pruža Srbiji u očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

On je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, zahvalio i na pomoći Oružanih snaga Rusije našoj zemlji u suzbijanju širenja epidemije kovida-19 u aprilu i maju ove godine, čak i u uslovima kada je ruski narod i sam bio ugrožen od posledica virusa.

Tokom zvaničnih razgovora dve delegacije bilo je reči o aktuelnoj političko-bezbednosnoj situaciji u svetu i regionu, sa posebnim osvrtom na situaciju na Kosovu i Metohiji, mogućnostima za unapređenje bilateralne saradnje dve vojske u oblastima od obostranog interesa, kao i o aktuelnom stanju i realizaciji aktivnosti u oblasti vojnotehničke saradnje.

Mojsilović je kao posebno značajnu istakao pomoć Rusije u opremanju Vojske Srbije savremenom vojnom tehnikom i u obuci našeg letačkog i tehničkog osoblja na vazduhoplovima ruske proizvodnje. (kraj) is/lč

Share: