Neprijatni razgovori u Briselu

20:23 27. 08. 2020. FoNet | Leposava Čolić

Brisel - Ekspertski sastanak u okviru političkog dijaloga između Srbije i Kosova danas je završen tako da su obe strane potvrdile da je proces doživeo nazadovanje, ali su obe krivicu prebacile na suprotnu stranu, preneo je Radio Slobodna Evropa.

Predstavnik zvaničnog Beograda, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je da su razgovori bili "teški, po mnogo čemu neprijatni".

Kako je preneo RTS, Đurić je rekao da su razgovori bili teški i neprijatni zato što je Beograd morao da se suoči sa tvrdnjama druge strane da tobože nema problema nestalih, interno raseljenih i izbeglih, sa negiranjem tvrdnje da na Кosovu postoji 18.000 uzurpiranih kuća i stanova i tvrdnjama da je svaka osoba koja je htela da se vrati na Kosovo do sada mogla to da uradi, ali se Srbi nisu vratili zato što to nisu želeli.

Đurić je novinarima rekao da kosovska strana "širi dezinformacije" kada govori da se razgovori vode o priznanju, navodeći da je predložio da se dogovore o sadržni teksta zajedničkih izjava, na šta "kosovska strana nije pristala". (kraj) vbr/lč

Share: