Tadić poziva Vučića na duel

15:11 29. 08. 2020. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić poziva predsednika Srbije Aleksandra Vučića na televizijski duel, "na temu brutalnih laži koje iznosi o kosovskoj politici".

 


Tadić navodi da  kao bivši predsednik Srbije, a ne kao predstavnik opozicije, poziva Vučića na tv duel, o svim optužbama koje svakodnevno iznosi na račun bivše vlasti.

Predsednik SDS-a kaže da je Vučić i danas, uoči odlaska u Vašington, nastavio da iznosi laži "kojima godinama obmanjuje građane u vezi s Kosovom".

"U očajničkim pokušajima da zadrži u svom biračkom telu poziciju 'velikog patriote', a da istovremeno ispuni obećanu servilnost u rešavanju kosovskog pitanja Zapadu, kojim su naprednjaci i došli na vlast 2012, godinama pred građane iznosi isključivo laži o odgovornosti bivše vlasti i primitivnu kombinaciju zakukavanja i samohvalospeva kako se bori kao lav", navodi Tadić.

U saopštenju, bivši predsednik Srbije navodi nekoliko primera kojima, kako kaže, demantuje Vučićeve laži o prethodnoj vlasti.

"Istina je da je Srpska napredna stranka došla na vlast obećavajući biračima da će poništiti sve što smo mi ispregovarali s Prištinom, a zapadnim zemljama da će potpisati Briselski sporazum kojim Srbija u miru gubi ono što nije izgubila ni u ratu. Obećanje svojim biračima nisu ispunili, jer apsolutno ništa nisu poništili. Ali zato jesu ispunili obećanje onima koji su im te 2012. slali prevremene čestitke na dan izbora i, u skladu s tim obećanjem, ukinuli su sve preostale institucije Srbije na severu Kosova", piše u saopštenju predsednika SDS-a. (kraj) vbr/lč/nm

Share: