Čestitke iz Srbije i RS

09:08 31. 08. 2020. FoNet

BEOGRAD - Pojedine stranke u Srbiji, ne i one na vlasti, čestitaju crnogorskoj opoziciji pobedu na parlamentarnim izborima. Čestitku opoziciji z Crnoj Gori uputio je i Milorad Dodik.


"Želim da čestitam građanima Crne Gore na političkoj zrelosti i snažnoj demokratskoj volji ispoljenoj na parlamentarnim izborima, koji su označili kraj tridesetogodišnjeg autokratskog, antisrpskog i antihrišćanskog režima Mila Đukanovića", saopštava predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović. Kako kaže, pobedila je volja da se odbrane vera i identitet, ali i da se osvoji demokratija i na njenim temeljima gradi budućnost jedne razvijene, pravne i socijalno odgovorne države.

Pokret Dveri čestita opoziciji u Crnoj Gori pobedu, posebno Zdravku Krivokapiću, nosiocu izborne liste "Za Budućnost Crne Gore". "Pad vladajućeg režima u Crnoj Gori posle 30 godina je velika vest za sve građane i Crne Gore i Srbije, jer otvara perspektivu obnove normalnih odnosa između dve bratske države koji su dovedeni u pitanje za vreme vlasti dosadašnjih kriminalnih režima u Podgorici i Beogradu", ocenjuju Dveri.

Predsednik DSS-a Miloš Jovanović čestit Koaliciji “Za budućnost Crne Gore", posebno Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, "bratski srećan što će Crnu Goru, kada se bude formirala Vlada, vratiti na put veran njenoj tradiciji, istoriji i časti".

Crnogorski narod izvojevao je veliku istorijsku i demokratsku pobedu i okončao "višedecenijski teror jednog čoveka i njegovih političkih partnera", poručuje predsednik Zdrave Srbije (ZS) Milan Stamatović.

Predsednik Naprednog kluba Čedomir Antić saopštava da su u Crnoj Gori trijumfovali sloboda i demokratija, uz ocenu da je ova pobeda još i veća zato što demokratska opozicija u Crnoj Gori nije imala ravnopravne uslove. Opoziciju u Crnoj Gori poziva da ostane oprezna, hrabra i odlučna, "kako bi režim Mila Đukanovića potpuno onemogućila i temeljno rasklopila"

Predsednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik zadovoljan je zbog činjenice da su izbori u Crnoj Gori protekli mirno, i da je u takvoj atmosferi proteklo i zbrajanje rezultata. "Koalicijama 'Za budućnost Crne Gore', 'Mir je naša nacija' i 'Crno na bijelo' čestitam na pobedi i želim da Crna Gora što pre dobije novu vladu, po meri glasova građana koji su u velikom broju izašli na izbore", poručuje Dodik. (kraj) def/lj/sv/nm

 
 
 
 
Share: