Svi prihvatili rezultate

18:28 02. 09. 2020. FoNet | Jadranka Stanimirović

Podgorica - Izborni dan protekao je u mirnoj atmosferi, karakter i obim nepravilnosti nisu ugrozili regularnost, a svi akteri izbornog procesa su prihvatili rezultate, saopštio je danas Centar za monitoring i istraživanje (CeMI) predstavljajući Izveštaj o preliminarnim zaključcima i nalazima „Građansko nadgledanje izbora Parlamentarni i lokalni izbo

Predsednik Upravnog odbora CeMI Zlatko Vujović rekao je novinarima da je izborni proces obeležen nesnalaženjem Državne izborne komisije (DIK), brojnim nepravilnostima u radu biračkih odbora, snažnom funkcionerskom kampanjom koja je učinila nevidljivom granicu između države i vladajućih partija, prenosi PR Centar.

„Obim i karakter nepravilnosti nisu ugrozili regularnost ukupnog izbornog procesa, izborni rezultat verno odražava iskazanu izbornu volju građana“, rekao je Vujović.

On je istakao da su period neposredno nakon održanih izbora, obeležili slučajevi nasilja nad pripadnicima nacionalnih manjina i neistomišljenika od podržavalaca nove vladajuće većine.

„Nekoliko objekata partija koalicije koja je izgubila većinu nakon održanih izbora je demolirano, kao i oštećeno vozilo javnog servisa Radio Televizije Crne Gore koje je izveštavalo sa skupa proslave partija koje su osvojile većinu“, rekao je Vujović, prenose Vijesti. (kraj) vip/js

Share: