Pismo demokrata javnosti

16:01 04. 09. 2020. FoNet | Leposava Čolić

Beograd - Vređati demokrate da su saradnici zločinačkog režima ili nečije lutke nedostojno je predsednika Demokratske stranke (DS) Zorana Lutovca koji na taj način blati stranku na čijem je čelu trenutno, navodi se u otvorenom pismu demokratskoj javnosti koje je potpisalo više od 100 članova i članica DS.

"Na to ni on ni niko drugi nema pravo. Gospodin Lutovac bi te odgovornosti trebalo da bude svestan", ističe se u pismu koje predstavlja stav dela rukovodstva DS koje se zalaže za izbore u ovoj stranci.

U pismu prosleđenom medijima se navodi da ovi tužni napadi na demokrate nemaju bilo kakvog dodira sa istinom.

“Na žalost, imaju veze sa nesposobnošću da se sa stavom, argumentom i mišljenjem izbore demokratski.Imaju veze sa odsustvom demokratije u stranci koja je nastala sa misijom da je uspostavi u našem društvu. Imaju veze sa odsustvom političkog takta i talenta kao i osnovne potrebe da se politika na čijem si čelu čuva, da se vrednosti na kojima stojiš brane”, ističe se u pismu.

Među potpisnicima pisma su predsednica Organizacionog odbora Vida Ognjenović, zamenik predsednika DS Dragoslav Šumarac, Branislav Lečić. (kraj) vip/lč

Share: