Preseljenje nije definitivno

12:34 09. 09. 2020. FoNet | Vera Barišić

Beograd - Savetnica za medije predsednika Srbije Suzana Vasiljević izjavila je danas da preseljenje ambasade Srbije u Izraelu iz Tel Aviva u Jerusalim nije definitivno i da Srbija to nije potpisala u Vašingtonu.

"Preseljenje ambasade u Jerusalim nije konačna odluka. O sledećim koracima će se razgovarati i to sve zavisi od postupaka Izraela nakon toga. Mi za sada ništa nismo prihvatili i ništa nije potpisano. Ta tačka nije na našem papiru", rekla je Suzana Vasiljević za TV Prva.

Na pitanje kako su na premeštanje ambasade u Jerusalim reagovale arapske zemlje, Vasiljević je navela da su reakcije uglavnom bile pozitivne i da Srbija nema nikakvih zamerki.

"O tome će predsednik govoriti u narednom periodu”, najavila je Suzana Vasiljević, prenosi portal Nova.rs.

Ona je navela da je delegacija Srbije otišla u Vašington uz saznanje da će biti sporne "tačke 10" i da je prištinska delegacija uslovljavala da će učestvovati u pregovorima u SAD ako se međusobno priznanje nađe na sastanku u Vašingtonu.

"Vučić je pokušao da upozori evropske zvaničnike da će ta tačka biti na papiru. Oni su sve vreme tvrdili da to neće biti i da je to samo ekonomski sporazum. Grenel je nagoveštavao da će biti iznenađenja, ali nije bilo konkretnih informacija šta su iznenađenja", objašnjava Vasiljević, dodajući da je Vučić rekao da Srbija ne može da nastavi pregovore ukoliko "tačka 10" ostane na papiru. (kraj) vbr/dpv

Share: