Netransparenta prodaja

16:52 09. 09. 2020. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Potpredsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Goran Radosavljević ocenio je danas da je čitav postupak prodaje "Beograđanke" vođen netransparentno i pozvao nadležne institucije i tužilaštvo da ispitaju proces prodaje, investitora, poreklo i tokove novca, kao i opravdanost niske prodajne cene.

"Investitor će prema sadašnjim uslovima, a uz minimalnu investiciju, povratiti uloženo za 5-6 godina, što je ovom sektoru veoma brz obrt. To dodatno ukazuje na veoma nisku prodajnu cenu. Čitav postupak prodaje vođen je netransparentno, što u ovako velikim poslovima ostavlja jasan prostor za sumnju na kriminalne i koruptivne radnje", istakao je Radosavljević.

U SDS navode da je na ponovljenom pozivu za prodaju danas prodato 19.000 kvadratnih metara "Beograđanke" po ceni od svega 860 evra po kvadratnom metru, a da je kupac i jedini ponuđač preduzeće koje je sa 100 dinara osnovano pre desetak dana.

Ovim je, ističu u SDS, nastavljena praksa da gradska vlast nedomaćinski upravlja Beogradom, ali i već uspostavljeni manir prodaje javne svojine investitorima sumnjivog porekla iza kojih stoje ofšor kompanije.

I ova prodaja je u skladu sa uspostavljenom kriminalnom praksom ove vlasti u kojoj se javnim preduzećim i imovinom upravlja u skladu sa interesima oligarhije, a ne građana i države, navela je SDS. (kraj) vbr/lč

 
Share: