Četvorica privrednika - svedoci?

14:46 10. 09. 2020. FoNet | Ivana Šanjević

Beograd - Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je danas posle pripremnog ročišta po tužbi ministra spoljnih poslova Ivice Dačića protiv nje, da je predložila saslušanje četiri privrednika - Dobroslava Bojovića, Miodraga Kostića, Tahira Hasanovića i Slobodana Tešića.

Tepić je, novinarima posle pripremnog ročišta u Prvom osnovnom sudu gde se Dačić nije pojavio, predočila da ona ne ulazi u diplomatske načine povlačenja nezavisnosti Kosova, što je bila državna politika.

"Ja sam se obratila u odnosu na delovanje ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, koji je zloupotrebljavajući kampanju otpriznavanja, koji je zloupotrebljavajući patriotizam, uzimao novac od privrednika, navodno u te svrhe, a zapravo ga koristio za sebe", rekla je Tepić.

Ona je naglasila da je ova pitanja pokrenula dok je bila poslanica u Skupštini Srbije kroz institut poslaničkih pitanja, jer u tom slučaju postoji rok od 15 dana za izjašnjenje državnih institucija, što se nije dogodilo.

Prema rečima Tepić, države koje su povukle priznanje Kosova nisu potvrdile da su zauzvrat primile novac. (kraj) vbr/ivt/dpv

Share: