Režim "čuva" kriminalce

17:40 13. 09. 2020. FoNet | Bojan Bednar

BEOGRAD - Udružena opozicija Srbije (UOPS) saopštava da je najnoviji izliv nasilja produkt dugotrajnog, "sad već javnog pakta", režima Aleksandra Vučića sa srpskim podzemljem, i da su stravične scene prebijanja i lomljenja ruku onesevešćenom mladiću u Novom Sadu posledica tolerisanja kriminalnih grupa!


Kako je navedeno, pripadnici kriminalnih grupa uživaju zaštitu države koja ih, po potrebi, koristi protiv sopstvenih građana, a najnoviji događaji pokazuju posledični niz i vezu između mučkog prebijanja ljudi od strane policijskih i parapolicijskih snaga na protestima početkom jula u Beogradu i najnovije eskalacije nasilja širom Srbije.

"Sve je to dokaz povezanosti režima Srpske napredne stranke, policijskog vrha i razularenih kriminalnih bandi. Postojeći policijski vrh posle afera poput Jovanjice, Krušika ili ranije Savamale pokazuje da je u službi jedne stranke i zaštite njenih kriminalnih krakova", navodi UOPS.

Pominjući oslobađanje Zvonka Veselinovića i Caneta Subotica, veze Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi s Dijanom Hrkalović, oslobađanje Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja optuženog za ubistvo i pored nađenog DNK na mestu zločina, UOPS upozorava da i ti slučajevi "jasno pokazuju direktnu povezanost" režima Aleksandra Vučića i srpskog podzemlja.

"Danas se kriminalci kreću u blindiranim vozilima, dok pripadnici njihovog obezbedenja imaju značke Ministarstva unutrašnjih poslova. Ništa se nije desilo povodom ubistva na pumpi na Voždovcu, iako postoji snimak ubistva, a isto je i kod mnogih drugih 'nerazjašnjenih' slučajeva", saopštava UOPS.

Najnovije dešavanje u Novom Sadu, navodi UOPS, gde se nedeljama "zataškavao" stravični zločin od kojeg se ledi krv u žilama, "ostao bi u tajnim policijskim dosijeima da nije bilo građana". (kraj) bdb/nm

Share: