Hibridni režim u Srbiji

14:04 15. 09. 2020. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da ovogodišnji Međunarodni dan demokratije Srbija dočekuje na listi zemalja sa takozvanim hibridnim režimom, u kojem ne postoji nijedna državna institucija koja slobodno radi, bez pritiska i potpune kontrole izvšne vlasti.

U Srbiji je demokratija suspendovana i utoliko je značaj ovog dana veći za našu državu i društvo. Ovaj Međunarodni dan demokratije, možda više nego i jedan do sada, sve nas podseća na to koliko je naša borba za demokratiju važna i upozorava da ne smemo odustati od slobodne, demokratske i normalne Srbije kakvu žele i zaslužuju njeni građani, navodi DS u saopštenju.

Prema oceni DS, ne postoji nikakva sumnja u to da građani u Srbiji više ne žive čak ni u delimično konsolidovanoj demokratiji, što su nedavno potvrdile i brojne međunarodne organizacije poput Fridom hausa.

Slobodni i pošteni izbori su osnov demokratskog poretka u jednoj državi i društvu, a borba za te uslove je zajednički cilj, pravo i obaveza svih demokratskih, građanskih i progresivnih snaga u Srbiji. DS će u toj borbi dati svoj pun doprinos, poručila je ta partija. (Kraj) vbr/dal

 
Share: