Politika

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković povodom prebijanja Novosađanina

Sprega vlasti i kriminala

15. 09. 2020. 17:14 | FoNet | Velimir Ilić

Beograd - Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković ocenio je danas da je policija mogla da „za 15 minuta uhapsi“ Ivana Kontića, osumnjičenog za brutalno prebijanje mladića u Novom Sadu, ali da "to nije učinila jer je on deo sistema SNS za kupovinu glasova na izborima", a da je izostanak brze reakcije policije dokaz „očite sprege kriminala i vlasti“.

"Sve se dogodilo na prometnom mestu u Novom Sadu, događaj su snimile kamere i postoje svedoci. To znači da je policija posle 15 minuta znala ko je vinovnik. Kada, međutim, takva informacija dođe u policiju u Novom Sadu, prvo se proverava da li je vinovnik zaštićen i da li je u sistemu moći i hijerarhije SNS. Ako jeste, onda ga ne diraju", rekao je Novaković za N1.

On je, kako u saopštrenju prenosi Narodna stranka, istakao da u Novom Sadu "ne postoji nijedan sitan niti krupan kriminalac koji nije uključen u sistem SNS za kupovinu glasova", jer nigde kao u Novom Sadu nije tako intenzivno i opsežno primenjen sistem kupovine glasova na izborima.

"Tu tvrdnju mogu da potpišem. Ne verujem gradonačelniku Novog Sad Milošu Vučeviću kada kaže da Kontić nema veze sa SNS“, rekao je Novaković, koji je i bivši gradonačelnik Novog Sada, a načelnika novosadske policije Gorana Šušnjića pozvao da odmah podnese ostavku, jer „istrage ne bi ni bilo da se snimak prebijanja nije pojavio u javnosti gotovo 20 dana posle događaja". (kraj) vip/dpv

Share: