SAD: Nezadovoljena pravda

20:30 17. 09. 2020. FoNet | Velimir Ilić

Prag - Sjedinjenim Državama je „teško da shvate zašto pravda još nije zadovoljena“ u slučaju paljenja američke ambasade tokom nereda u Beogradu februara 2008. godine, saopštila je Ambasada SAD u Beogradu, prenosi večeras Radio Slobodna Evropa (RSE).

Ambasada je u saopštenju za RSE navela kako je teško i shvatiti „zašto se tako malo napredovalo u vezi sa slučajem čitavih 12 godina od napada u kojem je naneta šteta diplomatskoj imovini, a jedan državljanin Srbije izgubio život“.

„Važno je uvažiti činjenicu da neki pojedinci nisu ispunili svoje zakonske dužnosti, što se odnosi i na srpsku policiju koja se povukla sa svojih pozicija u blizini zgrade Ambasade neposredno pre samog napada. Takođe je od vitalne važnosti otkriti koje osobe na vlasti su možda bili uključene u ovaj protivzakoniti čin sa tako tragičnim posledicima“, naglašeno je u saopštenju američka ambasade koje prenosi RSE.

Suđenje petorici policijskih čelnika, optuženih za propuste u obezbeđenju ambasade SAD otkazano je danas, 17. septembra, pred Višim sudom u Beogradu zbog službenih obaveza postupajućeg sudije, a biće nastavljeno u petak, 18. septembra, javlja RSE. (kraj) vip/dpv

Share: