Vučić ima viziju

19:45 18. 09. 2020. FoNet | Miloš Lukić

Čačak - Pred Srbijom i Sjedinjenim Američkim Državama je još jedno veliko poglavlje, vreme kada se može obezbediti trajan mir, prosperitet i stabilnost ra region, izjavio je danas u Čačku američki ambasador Entoni Godfri, tokom posete spomeniku Četiri vere.

"Predsednik Tramp vidi da sadašnji trenutak ima taj potencijal i da predsednik Vučić ima mudrost i viziju da iskoristi šansu za evropsku budućnost Srbije. Hajde da pamtimo velike žrtve iz prošlosti i da baš zbog njih krenemo napred u bolju budućnost”, rekao je Godfri.

Lako je mrzeti, ali to ničemu ne vodi, rekao je on, dodajući da su autori spomenika bili svesni strašnih patnji, koje je doneo Prvi svetski rat.

“Dok stojimo na ovom mestu večnog počinka vojnika iz velikog rata sa obe strane linije fonta, nameće mi se misao da je pravo vreme da se mržnja i gorčina iz prošlih sukoba ostave po strani. Ovde u Čačku je uklesana jedinstvena poruka pomirenja, sa verskim simbolima toliko važnim za one koju počivaju pod zemljom, kao i za nas koji hodamo po njoj”, naveo je Godfri.

Prema njegovim rečima, Srbija ima još jedan razlog da bude ponosna na svoju istoriju i časno nasleđe koje ostavlja budućim generacijama. (kraj) vip/ml/dpv

Share: