Dodik pisao Trampu

10:15 21. 09. 2020. FoNet | Spomenka Vlatković

BANJALUKA - Član Predsedništva BiH Milorad Dodik kaže da je američkog predsednika Donalda Trampa informisao pismom o aktuelnoj situacij u BiH, jer smatra značajnim da on i njegovi saradnici budu obavešteni o tome na koji način se u BiH odvija situacija.

Dodik navodi da je veoma važno razumeti da u Americi postoji politika predsednika, koju je podržavao od početka, a to je politika nemešanja u unutrašnje stvari drugih zemalja. Tamo, kaže, postoji i ono što ni Tramp nije uspeo da pobedi, a to je duboka država u Americi, koja je ostatak prethodnih vlasti.

"U tom pogledu želimo da izbegnemo da budemo kolateralna šteta neistina ili domunđavanja tih raznih ostataka takozvane duboke države, i mislimo da je veoma važno da Tramp i njegovi najbliži ljudi budu obavešteni o tome na koji način se ovde odvija situacija", naglašava Dodik.

Napominje da je više puta pisao Trampu i da će nastaviti da mu piše, a odgovor na ta pisma su, kaže, ponašanje, stavovi, kao i sve manje mešanje stranaca u BiH. (kraj) sv/nm

 

Share: