Novi pokret

11:02 21. 09. 2020. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Nekadašnji poslanici Srpske radikalne stranke, Nemanja Šarović i Božidar Delić, predstavili su novi pokret "Vera, ljubav i nada". Kao svog političkog protivnika, kažu, vide predsednika Srbije Aleksandra Vučića.


Šarović kaže da je predata dokumentacija za registraciju pokreta, da će on formalno biti predsednik, a general Delić zamenik predsednika.

Na takav naziv pokreta su se, objašnjava, odlučili jer se radi o hrišćanskim vrlinama koje su potrebni duši, narodu i državi Srbiji.

"Mnogo toga se danas vrti oko novca, misle ljudi da sve mogu da kupe, ali ne može se sve i svako kupiti", navodi Šarović i istič da će se pokret udruživati samo s građanima, nikako s drugim pokretima ili strankama.

"U Srbiji o svemu odlučuje jedan čovek, u čijim je rukama sva politička, finansijska, medijska i svaka druga vlast", tvrdi Nemanja Šarović i napominje da izborni uslovi u Srbiji nikada nisu bili fer i pošteni, ali da ovaj pokret to svakako neće tražiti da konstatuju Evropljani Tanja Fajon ili Sem Fabrici.

Nije direktno odgovorio na pitanje o odnosu novog pokreta prema SRS-u, ponavljajući da su se oni već udružili s istomišljenicima, a da kao svog protivnika imaju Vučića.

Božidar Delić ocenjuje da je to pokret poštenih i čestitih ljudi, uz napomenu da njima ne trebaju prljave pare tajkuna i kriminalaca. (kraj) ivt/nm

Share: