Oteto ćemo vratiti

14:37 22. 09. 2020. FoNet | Bojan Bednar, Vera Barišić

BEOGRAD - Zamenica predsednika Demokratske stranke Dragana Rakić kaže da je Srpska napredna stranka, prema podacima DS-a, za osam godina proneverila najmanje 15 milijardi evra!


Rakić tvrdi da ta partija, koju naziva naprednom mafijaškom organizacijom, tim novcem kupuje medijski uticaj, televizije, izbore, "omiljene opozicionare", navijače, politički uticaj u regionu, ali i da se novac koristi za "investiranje u nove kriminalne aktivnosti".

Ona ističe da najavljena borba protiv kriminala ne samo da nije izostala, već je zagrljaj i sprega kriminala i vrha vlasti nikad snažniji.

"Građani ne moraju da gledaju filmove i serije o delovanju narko kartela u Latinskoj Americi. Mi živimo u takvoj državi, mi živimo u državi u kojoj je realnost mafijaške likvidacije, dizanje automobila u vazduh i brutalna prebijanja", kaže Dragana Rakić.

Građanima poručuje da će DS, "baš kao što je u prvim godinama posle donošenja Zakona o oduzimanju imovine stečene kriminalnom i korupcijom oduzela imovinu u vrednosti od dve milijarde evra od kriminalaca", i ovih 15 milijardi evra vratiti u budžet za otete penzije i plate. (kraj) vbr/bdb/nm

Share: