Građani bez države

12:32 27. 09. 2020. FoNet/Blic | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš kaže da je Srbija danas država sa Skupštinom bez opozicije, i da će imati impotentnu Vladu, prepotentnog predsednika, a građane bez države!

„Uveren sam da takva vlada, kao i skupštinski saziv, neće biti dugog veka, a predsednik će, bez obzira na svoju svemoć, sve češće sedeti na hoklicama jer će Srbija biti sve slabija“, rekao je Ponoš za „Blic“.

Na pitanje kakvu Vladu Srbije očekuje, odgovara da će ekipa ljudi koja neće odlučivati o najvažnijim stvarima ponovo biti zadužena da u javnosti pravda tuđe odluke i postupke, navodeći da su nevažna konkretna koaliciona i personalna rešenja.

Ponoš je istakao da bi zajednički kandidat opozicije za predsednika Srbije na izborima 2022. godine bio nužan, ali ne i dovoljan uslov za uspeh, kao i da je iskustvo iz Crne Gore veoma poučno.

„Narodna stranka je spremna da stane iza najboljih zajedničkih kandidata na svim nivoima. Pitanje je optimalnog tajminga za njihovo promovisanje, imajući u vidu kroz kakvog tabloidnog zeca bi morali da prođu. Ne manje važno je da se stranke i drugi akteri svojim angažmanom, snagom i referencama pouzdanog partnera kvalifikuju za učešće u takvim dogovorima“, smatra Ponoš.

Upitan o pozivu predsednika SDS-a Borisa Tadića na okupljanje opozicije, Ponoš kaže da se stranke koje su bojkotovale izbore - nisu ni razilazile. (kraj) is/nm

 

Share: