Metro najvažniji projekat

14:45 29. 09. 2020. FoNet | Zoran Pavić

BEOGRAD - Beogradski metro jedan od najvažnijih i najzahtevnijih projekata koje će Srbija realizovati i na koji Beograđani čekaju decenijama, ocenila je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlovića u razgovoru sa predstavnicima francuske kompanije „Alstom grupa“, navedeno je u saopštenju.

Ona je izrazila zadovoljstvo da e 'Alstom', kao jedna od najboljih svetskih kompanija, zainteresovana da učestvuje u izgradnji beogradskog metroa, odnosno u fazi opremanja sistema.

Mihajlović je izrazila uverenje da će uskoro biti "dogovoreni i finansijski aranžmani, kako za građevinske radove, tako i za radove na sistemu“ i podsetila da je u maju ove godine potpisan Sporazum o donaciji između Vlade Francuske i Vlade Srbije u ukupnom iznosu od 8,3 miliona evra.

Dogovorena je procedura za realizaciju donacije od 0,4 miliona evra, a u toku je izrada studije izvodljivosti za koju je u julu potpisan komercijalni ugovor i koju izrađuje kompanija „Ežis“, navedeno je u saopštenju. (kraj) zp/dj

Share: