Vasilić: Neka me Ana razreši!

22:57 29. 09. 2020. FoNet | Vera Barišić

Beograd - Članica Saveta za borbu protiv korupcije Jelisaveta Vasilić izjavila je večeras da neće podneti ostavku na članstvo u Savetu, a premijerki Ani Brnabić poručila da može da je razreši ako to želi, jer je to u njenoj nadležnosti, preneo je N1.

U odgovoru premijerki koja je zatražila da Savet iznese dokaze ili da Vasilić podnese ostavku nakon što je, govoreći o slaboj saradnji sa državnim institucijama u slučajevima korupcije, pomenula brata predsednika Srbije koga "vojvođanski paori označavaju kao glavnog u kupovini zemljišta", Vasilić je navela da Savet uporno traži dokumentaciju.

U izveštaju iz 2017. godine utvrdili smo nestanak podataka o svojini za 84 poljoprivredna društva u površini od 122.000 hektara, utvrdili smo 11.000 hektara neke svojine koja je imenovana kao "neopredeljena svojina. Utvrdili smo da je nestao podatak o svojini na 11.000 ha i da nedostaje 7.650 ha i 3.511 ha svojine koje su nazvane "neka druga svojina" i "mešovita svojina", ukazala je Vasilić. (kraj) vbr/dpv

Share: