Podrška ženama

14:34 02. 10. 2020. FoNet | Leposava Čolić

BELO BLATO - Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Кoordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je danas u Belom Blatu da će biti nastavljena podrška ženama da za ono što znaju da rade dobiju opremu i da ono što proizvedu mogu da plasiraju na tržište.

“Naš zajednički cilj je da omogućimo da žene u Srbiji budu jednako plaćene kao i muškarci, jer na taj način utičemo na privredni rast i ekonomiju zemlje. Deo ste te zajedničke borbe i hvala vam što negujete tradiciju i ljubav prema svom multietničkom mestu”, rekla je Mihajlović, koja je sa sa ministarkom za evropske integracije Jadrankom Joksimović i gradonačelnikom Zrenjanina Simom Salapurom posetila Belo Blato, u kojem je okupljena Mreža “Ženski divan”.

Mihajlović je, kako se navodi u saopštenju iz njenog Kabineta, rekla da iz tog vojvođanskog sela šalju snažnu poruku svim ženama u Srbiji da ako se udružuju i ako su zajedno i solidarne, uz podršku države i međunarodnih partnera mogu da učine korak više u strateški važnom projektu ekonomskog osnaživanja žena. (kraj) is/lč/dj

Share: