Cilj, konsolidacija DS-a

14:43 03. 10. 2020. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Predsednik otcepljenog dela Demokratske stranke Branislav Lečić, koji je na tu funkciju izabran 26. septembra, kaže da je cilj konsolidacija DS-a. Poziva sve demokrate da im se priključe.

"Stoji otvoren poziv svim demokratama da se priključe, i onima koji su u DS ovde i onima koji nisu ovde, a jesu demokrate, i onima koji su pobegli od DS-a i onima koji su se zavukli u neke druge poslove misleći da od ovoga nema ništa, i one koji su zbunjeni, i one koji su zavedeni.Svaki demokrata je važan danas u ovoj zemlji. Imamo veliku bitku ispred sebe. Moramo sve da okupimo. Nema neprijateljstva, nema ružnih reči", rekao je Lečić.

On je naveo da ideja i politika DS-a nisu mogle da se čuju dve godine, i da je stranka zato zamrla, "jer u njoj nije postojao kohezivni politički faktor koji objedinjuje ljude".

Lečić smatra da se iz DS-a izbacuju ljudi iz stranke, "jer žele da se izbaci politika koja još ima sećanje na vrednosti demokratije".

"Sadašnji režim zajedno s Aleksandrom Vučićem dobio je najzad pravog protivnika.To je DS, ona kreće od nule i baš zato što kreće od nule završiće veliki posao", veruje Branislav Lečić.

Nazivajući Zorana Lutovca bivšim predsednikom DS-a, Lečić kaže da on otpušta kapacitete u stranci koji imaju iskustvo i koji su, kada se sabere, u stranku uložili milenijum rada.

Svoj program za Srbiju predstavio je u tri tačke i pozvao sve bivše predsednike DS-a da se uključe u zajedničku borbu.

Na početku Izborne skupštine dela DS-a, 384 delegata verifikovalo je mandate novoizabranom predsedniku Lečiću i potpredsednicima koji su izabrani na izborima 26. septembra. Potpredsednici stranke su: Dragoslav Šumarac, Petar Radojičić, Vojislav Janković, Jovana Jovanović i Milica Slijepčević. (kraj) /lč/nm

Share: