Ujedinjenje Nove i PSG

14:55 05. 10. 2020. FoNet | Bojan Bednar

BEOGRAD - Predsednik Nove stranke Aris Movsesijan i predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović (PSG) najvili su danas na konferenciji za medije ispred Skupštine Srbije da je počeo proces ujedinjena te dve političke organizacije i naveli da novonastala stranka još nema ime, "jer se dete obično krsti tek nakon rođenja"

Movsesijan je rekao da su i Nova stranka i PSG na kursu liberalnih politika i da su i do sada dobro sarađivale, pa stoga nema razloga da ne postanu jedna, mnogo jača organizacija, i naglasio da je njihovo ujedinjenje izuzetak od trenda u Srbiji da se političke stranke dele.

Upitan sa kim iz opozicije će nova stranka prvo razgovarati, Movsesijan je rekao da zna da su građani "nestrpljivi i žele promene odmah", ali je naglasio da je "vizija izgradnja ozbiljne opozicije i političke organizacije koja će moći da parira režimu".

Upitan da li će razgovarati sa Branislavom Lečićem ili sa Zoranom Lutovcem, Movsesijan je rekao da je to isto kao kada ga pitaju za koga "navija kada Partizan ili Crvena zvezda igraju napolju", dodavši da su dobrodošli svi koji imaju ideje. (kraj) is/bdb/dj

Share: