Srbija, mafijaška prćija

14:33 18. 10. 2020. FoNet | Velimir Ilić

Beograd - Predsednik Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović izjavio je danas da je "vlast Srbiju pretvorila u mafijašku prćiju" i, komentarišići jučerašnju pucnjavu u tržnom centru "Ušće", ocenio kako je situacija u Srbiji postala takva da su "kriminalci krajnje samouvereni i osioni".

"Jučerašnja mafijaška sačekuša u tržnom centru u sred bela dana, u momentu kada se tu nalazilo više hiljada ljudi, pokazuje da je situacija u Srbiji takva da su kriminalci krajnje samouvereni, osioni i sigurni da im niko ne može ništa", naveo je u pisanoj izjavi Parović.

O kriminalnim klanovima u Srbiji se, kako je ocenio, "ponovo priča šapatom, slično kao što se to radilo u periodu dok su zemunski klan, Makina grupa i druge bande sejali strah i smrt, ne prezajući da udare čak i na državni vrh samo da bi pokazali dominaciju".

"Vlast ne sme da zabija glavu u pesak i da javnost umiruje smešnim pričama u kojima pokušavaju da nas statistikom uvere kako kriminala gotovo da i nema. Istina je da je kriminal prožeo sve pore vlasti i da u srpskim zatvorima više nema ozbiljnih osuđenika, već da se i za najteža dela dobijaju čuvene nanogice sa kojima se neretko dešava da osuđenik slobodno šeta čak i izlazi iz zemlje", istakao je Parović. (kraj) vip/dpv

Share: