Politika

Stranka slobode i pravde: Inspektori ne ulaze u klubove ispred kojih su nabildovani mladići

Selektivna kontrola klubova

18. 10. 2020. 16:48 | FoNet | Velimir Ilić

Beograd - Veliki broj beogradskih klubova i splavova najnormalnije radi do kasno u noć, kršeći sve propise donete za sprečavanje širenja virusa korone, ocenila je danas Stranka Slobode i pravde (SSP).

"Hiljade i hiljade ljudi, bez ikakvih mera zaštite i držanja rastojanja, provode se do ranih jutarnjih sati. Inspekcije i kad izađu na teren ne smeju da uđu u objekte ispred kojih stoje nabildovani momci koji tvrde da klubovi ne rade i da unutra nema nikoga", naglašava u saopštenju SSP, ocenjujući da inspekcije "uglavnom i ne izlaze ili kontrolišu vlasnike običnih restorana, proveravajući da nije neki gost slučajno ostao neki minut posle jedanaest časova".

Zbog toga se, konstatuje SSP, stotinama hiljada dinara kažnjavaju ljude čiji su prihodi zbog korone drastično smanjeni.

"Snimak koji pokazuje kako izgleda veče u klubu 'Lafajet' u Beton hali preplavili su internet. Takvih klubova je na desetine. Znaju se vlasnici, ali nema reakcije države", upozorava SSP, uz ocenu da će vlasti "sutra objašnjavati kako se zbog nediscipline građana korona širi, kako se moraju nositi maske i napolju, kako se moraju zatvarati pozorišta, bioskopi, a onda i škole". (kraj) vip/dpv

Share: