Šest ciljeva nove Vlade

18:46 20. 10. 2020. FoNet

Beograd - Mi smo danas definisali šest osnovnih ciljeva, koje smo kao stranka predložili manadatarki za sastav nove Vlade Srbije, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posle sednice Predsedništa SNS i naglasio da je prioritetan zadatak očuvanje života i zdravlja ljudi.

Vučić je rekao da potom sledi borba za interese našeg naroda na Kosovu i Metohiji i očuvanje vitalnih intersa Srbije na Kosovu.

Borba protiv onih koji su ekonomski napredak Srbije iskoristili za to da uspostave neke nove mreže i temelje za uspostavljanje svojih sistema za ubijanje i pljačku ljudi, je naredna tačka, najavio je Vučić.

Rat između klanova koji nisu iz Srbije prelio se na naše ulice, a neki iz Srbije su pomislili da su jači od države i da mogu da rade šta hoće, pa će borba protiv mafije biti bespkompromisna i odlučna, najavio je Vučić..

Naredna tačka biće očuvanje nezavisnosti i samostalnog odlučivanja Srbije, da budemo vojno neutralni i brinemo o svojim nacionalnim inetersima, rekao je on i dodao da su ubrzane reforme tačka pet, posebno vladavina prava i evropske integracije i u skladu sa tim najavio je novo ministarstvo za ljudska prava i društveni dijalog. (kraj) lj/ivt/dpv

Share: