Fantomski Krizni štab

12:17 31. 10. 2020. FoNet | Ivica Strnčević

Beograd - Odluka Vlade Srbije o formiranju Kriznog štaba za borbu protiv kovida objavljena je u Službenom glasniku 30. oktobra, što dokazuje da smo sve vreme bili u pravu kada smo govorili da on zvanično ne postoji i da je to samo fantomska, privatna grupa Aleksandra Vučića za propagandu, izjavila je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

Tepić je u pisanoj izjavi istakla da je ta odluka dokaz i da su se svi članovi takozvanog Kriznog štaba mesecima lažno predstavljali i svesno obmanjivali građane o stanju epidemije zarad održavanja izbora, zbog čega je protiv njih podneta kirivična prijava.

Ona je navela da su premijerka Ana Brnabić, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, Darija Kisić Tepavčević i Predrag Kon pre nekoliko dana pokušali da se opravdaju, objasnivši da postoji zaključak od 13. marta o formiranju Kriznog štaba, iako on nikada nigde nije objavljen.

Navodni primerak tog zaključka objavljen je tek pre nekoliko dana u tabloidima, i to sa oznakom "privatna arhiva", ali taj naknadno proizvedeni papir naslovljen "Zaključak Vlade" je čisto izigravanje zakona, ako znamo da je jedini nadležni akt u ovim okolnostima Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i nadležna Komisija u skladu sa tim zakonom, ukazala je Tepić. (kraj) is/dpv

Share: