SAD, daleko od završetka

23:55 04. 11. 2020. FoNet | Jasmina Džabić

Beograd - Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da je na izborima u SAD "stvar daleko od završene", naročito imajući u vidu narativ koji je Donald Tramp još ranije najavio, a onda i sproveo u delo u izbornoj noći, kada je proglasio pobedu i "stavio pod znak pitanja ceo proces ukoliko on ne bude pobedio".

"Ne bih potcenjivao Trampa kada je reč o njegovoj spremnosti da pozove svoje pristalice na proteste, niti bih potcenjivao njegov pravni tim", rekao je Jeremić televiziji N1, saopšteno je večeras iz Narodne stranke.

Jeremić je rekao da su predsednici Srbije i Republike Srpske Aleksandar Vučić i Milorad Dodik podržavali Donalda Trampa u izbornoj kampanji, i sa njegovim saradnicima dogovarali da u slučaju Trampove pobede organizuju veliki miting na fudbalskom stadionu Crvene zvezde na kojem bi sva trojica govorila ispred, autobusima dovezenih, pristalica SNS.

"Ne mislim da je velika verovatnoća da Tramp ostane predsednik, ali to je i dalje moguće, i ne bih potcenio privlačnost rijalitija za obojicu, kao i da to bude vezano za rešavanje pitanja Kosova", naveo je Jeremić. (kraj) lj/dpv

Share: