Zastrašivanje pred detetom

20:42 14. 11. 2020. FoNet | Jadranka Stanimirović

Trstenik - Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da je u subotu u Trsteniku pred svojim petogodišnjim sinom bio podvrgnut "policijskom maltretiranju u režiji vlasti" i najavio da će podneti krivičnu prijavu protiv policije zbog zastrašivanja jer javno kritikuje vlast.

Aleksić je rekao da je, nakon zaustavljenja automobila u kojem je bio sa svojim sinom, "iživljavanje policije trajalo sat vremena" i "da su mu napisane tri prekršajne prijave, a da je policajac Nebojša Simić odbio da mu preda dva zapisnika".

"Simić je neprekidno bio na telefonskoj vezi sa nekim ko mu je očigledno davao naređenja da me bez povoda zadržava preko svake mere, ne obazirući se na to što je moj sin bio vidno uznemiren jer je dete od pet godina pomislilo da mu hapse oca", istakao je Aleksić.

Aleksić je dodao da je odmah po zaustavljanju Simiću rekao da će platiti kaznu zbog nevezivanja sigurnosnog pojasa.

"Njemu to nije bilo dovoljno, nego sam podvrgnut alko-testu koji je, naravno, pokazao da nisam imao alkohola u krvi. Policajac, očigledno razočaran negativnim rezultatom alko-testa, rekao mi je da su potrebne nekakve dodatne provere, iako me dobro poznaje jer sam bio predsednik opštine Trstenik. Dok je čekao rezultate navodne dodatne provere, ponovo je telefonirao kako bi dobio instrukcije", rekao je Aleksić.

Aleksić je naveo da je posle 45 minuta zadržavanja izašao iz svog automobila, što je "policajac iskoristio da mu napiše prijavu" zbog nedozvoljenog napuštanja vozila. (kraj) js/dpv

Share: