Dan kopnene vojske

17:22 16. 11. 2020. FoNet

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar odbrane Nebojša Stefanović čestitali su pripadnicima Kopnene vojske 16. novembar, Dan Kopnene vojske. Predsednik je uveren da će nastaviti započete reforme, dati pun doprinos daljoj reorganizaciji Vojske i biti značajan faktor u savremenoj vojnoj organizaciji.

"Nastavljajući tradiciju Srpske vojske dugu više od jednog veka, uprkos složenim uslovima u kojima radite, zahvaljujući vašoj stručnosti, odgovornosti i profesionalizmu, čuvate ugled Vojske Srbije i svakodnevno pokazujete da ste dostojni naslednici kolubarskih junaka", poručio je Vučić.

On je u čestitki ocenio da su pripadnici Kopnene vojske, pripadnici najbrojnijeg vida Vojske Srbije, pružili punu podršku jačanju mira, bezbednosti i stabilizacije u regionu.

"Čestitam vam praznik, siguran da ćete i u narednom periodu, uz modernizaciju i osavremenjivanje jedinica i ustanova svoga vida, nastaviti da profesionalno i kvalitetno ispunjavate postavljene zadatke, u čemu ćete imati podršku Republike Srbije”, navodi se u čestitki predsednika države.

U čestitki ministra Stefanovića ističe se da su pripadnici Kopnene vojske - uspešno izvršavajući zadatke u Kopnenoj zoni bezbednosti - pokazali visok nivo obučenosti i profesionalizma, stalno doprinoseći jačanju ugleda Vojske, ali i Republike Srbije u celini.

"Baštineći tradiciju dužu od jednog veka kao pripadnici najstarijeg i najmasovnijeg vida Vojske Srbije, uprkos složenim uslovima u kojima radite, vaše jedinice su u ovoj godini realizovale brojne postavljene zadatke, postigle zapažene rezultate u obuci i osposobljavanju i uspele da održe zahtevani nivo operativne sposobnosti", podseća ministar vojni.

"Čestitam vam praznik, uz želju da nastavite s uspešnim izvršavanjem postavljenih zadataka i da u sadejstvu s ostalima rodovima i vidovima Vojske Srbije budete stabilan oslonac sistema odbrane naše države", poručuje ministar Stefanović. (kraj) vip/nm

Share: