Posvećeni evropskoj budućnosti

17:02 18. 11. 2020. FoNet | Velimir Ilić

Beograd - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić istakla je danas u razgovoru sa ambasadorom Francuske u Srbiji Žan-Luj Falkonijem da rešenost za sprovođenje reformi i njihova implementacija, kao i borba za bolji standard građana, pokazuje da je Srbija istinski posvećena svojoj evropskoj budućnosti, saopštila je Vlada.

Premijerka Brnabić izrazila je uverenje da će "napori Srbije biti prepoznati i da će rezultirati pozitivnim signalima iz Evropske unije i otvaranjem novih poglavlja", navodi se u saopštenju.

Ona istakla je da "razvojna saradnja sa Francuskom pokazuje da ova država prepoznaje Srbiju kao ozbiljnog kandidata za ulazak u Evropsku uniju i važnog strateškog partnera".

"Jačanje ekonomije i stvaranje povoljne klime za nova ulaganja, kao i reforma u oblasti vladavine prava važni su prioriteti vlade", ocenila je premijerka i izrazila očekivanje da će "zajedničkim snagama raditi na međudržavnim projektima i dolasku novih francuskih kompanija u Srbiju", ocenila je Brnabić.

Ambasador Francuske rekao je da će njegova zemlja "nastaviti da podržava evrointegracije Srbije, pre svega kroz pružanje ekspertske podrške u tom procesu i da je uveren da će implementacija reformi dati pozitivne rezultate. (kraj) vip/dpv

Share: