Politika

Petar Petković povodom izjave Saše Jankovića o scenariju ograničenog konflikta Srbija - Kosovo

Janković kao kosovski lobista

18. 11. 2020. 18:12 | FoNet | Jadranka Stanimirović

Beograd - Član Glavnog odbora Srpske napredne astranke (SNS) Petar Petković izjavio je danas da je poslednji koji je pozvan da priča o rešavanju problema Kosova "samozvani ekspert Saša Janković, koji se za vreme svoje kratke, ali silazne političke karijere svim silama zalagao da samoproglašeno Kosovo dobije stolicu u UN", prenosi Kosovo Onlajn.

Petković je rekao da, isti onaj koji je nasilnim protestima na ulicama Srbije pokušao da za sebe iznudi mesto premijera, za Srbe na Kosovu nikada nije mario, pa se lagodno kao zaštitnik građana proglasio nenadležnim za njihove probleme.

"Taj i takav Janković sada, u stilu najžešćih kosovskih lobista, besramno insinuira da je postojao nekakav tajni plan da se izazove, kako kaže, ‘ograničeni konflikt na Kosovu’. On tako po ko zna koji put radi na štetu sopstvenog naroda i države. Zato ga molimo da ne odmaže onima koji danonoćno rade na rešavanju problema KiM i trude se da našoj deci ne ostave nerešeni konflikt u amanet", rekao je Petković. (kraj) vip/js/dpv

Share: