Prioritet članstvo u EU

18:11 25. 11. 2020. FoNet | Velimir Ilić

Beograd - Postoji politička volja i čvrsta spremnost Vlade Srbije da intenzivira reforme na daljem putu ka članstvu u Evropskoj uniji (EU), što je najvažniji spoljnopolitički prioritet zemlje, poručila je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić u razgovoru sa šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem i ambasadorima zemalja članica EU.

Brnabić je na sastanku, kome je prisustvovala i ministarka za evrointegracije Jadranka Joksimović, obavestila ambasadore država članica Unije da Srbija nastavlja rad na implementaciji reformi u oblasti vladavine prava i reformi pravosuđa, u najboljem interesu društva i građana Srbije, saopštila je Vlada.

Premjerka je istakla da je "efikasnost i transparentnost pravosudnog sistema osnovno polazište demokratskog društva kojem Srbija teži i beskompromisni cilj ove vlade".

Govoreći o daljim aktivnostima, Brnabić je najavila da će "uskoro biti usvojen Akcioni plan za Medijsku strategiju" i da "Vlada ostaje posvećena unapređenju dijaloga sa medijskim i novinarskim udruženjima".

Na sastanku je istaknut značaj formiranja ministarstva koje je posvećeno društvenom dijalogu i njegov značaj za unapređenje dijaloga svih aktera u društvu.

Premijerka Brnabić naglasila da je Srbija prihvatila novu metodologiju Evropske unije, kao i da, u narednom periodu, "očekuje pozitivan signal Unije i otvaranje novih poglavlja za koje je Srbija u potpunosti spremna". (kraj) vip/dpv

Share: