Izbori za gradonačelnika

12:17 29. 11. 2020. FoNet | Spomenka Vlatković

KOSOVSKA MITROVICA - Građani Severne Mitrovice danas biraju gradonačelnika , a na glasačkom listiću su kandidat iz Samoopredeljenja – Erden Atić, nezavisni kandidat Dušan Milunović, kandidat Srpske liste Milan Radojević i kandidat PDK Fljorent Azemi.

Na prvoj konferenciji za medije, Centralna izborna komisija potvrdila je da su sva biračka mesta u opštinama Severna Mitrovica i Podujevo, gde se takođe održavaju izbori za gradonačelnika, otvoreni na vreme.

Biračka mesta otvorena su u 7 časova, a zatvaraju se u 19 časova. Na njima su jasno istaknuta uputstva i o primeni zaštitnih mera od epidemije. Građani Severne Mitrovice glasaće na ukupno 27 biračkih mesta, u okviru sedam biračkih centara.

Pripadnici Kosovske policije i Kfora su u blizini najmanje jednog biračkog mesta. Pravo glasa imaće i oni koji su oboleli od kovida, a nalaze se u kućnoj izolaciji.

Danas će biračima u Severnoj Mitrovici i Podujevu biti dozvoljeno da se kreću do 22 sata, iako je na snazi policijski čas od 19 sati do 5 ujutru. Mera važi samo danas, a odnosi se i na osoblje u izbornom procesu.

Severna Mitrovica ostala je bez zvanično izabranog gradonačelnika u junu, kada je u novoj kosovskoj Vladi tadašnji gradonačelnik, Goran Rakić, izabran za zamenika premijera i ministra administracije i lokalne samouprave.

On je tada podneo ostavku na mesto gradonačelnika, a vršilac dužnosti postao je njegov dotadašnji zamenik, kao i predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić. (kraj) sv/nm

Share: